Tulasi Fitness és Jógatábor

2020. szeptember 14 - 21. (8 nap 7 éjszaka)

 
Táborunk célja, hogy a két különböző edzésforma (fitness és jóga) egyesítésével a tábor végén erősen, egészségesen, boldogan és kiegyensúlyozottan térhess haza. A különleges jógaélményeken és a dinamikus fitness programon keresztül most Te is rátalálhatsz a testi, lelki és szellemi egészségedhez vezető útra. Akár csak most ismerkedsz a jógával, akár már gyakorlott jógázó vagy, szeretettel várunk!

Dinamikus fitness és Jógatábor

 
Gyere el és légy részese valami egészen újnak és különlegesnek! Tölts el velünk egy hetet az Adriai tenger partján, ahol magad mögött hagyhatod a mindennapi stresszt és teendőket, és kizárólag önmagadra figyelhetsz. A reggelt mindig jógaórával kezdjük, amit pránajáma légzőgyakorlatok követnek. A délutánt intenzív fitness órával indítjuk, majd erősítő vagy nyújtó jógaórával zárjuk a napot. A mindennapi, rendszeres jógagyakorlással elindíthatod azt a folyamatot, ami a fizikailag és lelkileg is teljesebb élethez vezet téged.

Küldetésünk, hogy valami újat hozzunk az emberek életébe, és segítsünk kimozdulni a mindennapok szürkeségéből. Éppen ezért a táborunk programját úgy alakítottuk ki, hogy ne csupán egy kellemes nyaralás emlékével térj haza, hanem olyan gyakorlati és elméleti tudást szerezhess, ami otthon is napról napra segít majd Téged a változásban, fejlődésben.

 
Táboraink helyszíne Brac szigete, az Adriai tenger egyik legnagyobb, csodaszép természeti adottságokkal rendelkező gyöngyszeme.
A tenger és napsütés szerelmesei, valamint az aktív pihenésre vágyók számára is tökéletes választás. A táborok tematikus programjai mellett, szabadidőnkben romantikus öblökben strandolhatunk, sétálhatunk a pálmafás utcákon, de kirándulásra, kerékpározásra is számos lehetőség nyílik.
Szállásunk a tündérien békés Sutivan falucskában található. Az elhelyezés 2, illetve 4 fős légkondicionált apartmanokban történik, 150 méterre a tengertől. Minden szoba tengerre néző terasszal, felszerelt konyhával, televízióval rendelkezik.
A szállásról bővebben >>

Szállás  Szállás

 
Az árak tartalmazzák a vegetáriánus/vegán étkezést (büfé reggeli, háromfogásos ebéd, vacsora), mely bőséges ellátást, és különleges gasztronómiai élményeket nyújt. Az étkezésről bővebben >>

Étkezés  Étkezés

Az utazás egyénileg történik, de amennyiben a táborozók igénylik, telekocsi, azaz a közös utazás megszervezésében segítünk, illetve az egyéb lehetőségekről is tájékoztatunk (vonat, stb.).
 

Amit a Tulasi Fitness és Jógatáborban biztosan megkapsz tőlünk

- napi 2 jógaóra
- napi 1 pránajáma
- napi 1 kardió vagy erősítő/kondicionáló óra
- napközben szervezett és fakultatív programok

Napirend

7:00-8:00 Napüdvözlet a felkelő nap fényében
Minden reggeli jógaórát Napüdvözlettel kezdünk, köszöntve a tenger hullámai között, éppen velünk szemben felkelő napot. A tizenkét ászanát tartalmazó gyakorlatsor a jógahagyományok szerves részét képezi, imaként és meditációként is működik amellett, hogy állóképességet, lazaságot ad és erősíti az egész testet. Napról napra többet végzünk majd belőle, a tábor végén pedig ha szeretnéd, csatlakozhatsz hozzánk az igazi kihívást jelentő 108 Napüdvözletre is.
A Napüdvözlet gyakorlása után egy teljes testet átmozgató hatha jógaóra következik.
8:00-8:30 Pránajáma (légzésszabályozás)
A légzés szabályozásával megváltozik a légzésritmus, ami kihatással van a vérkeringésre és az anyagcserére is. Segít a betegségek leküzdésében, az egészség megtartásában. Gyakorlása belső békét, kiegyensúlyozottságot teremt. A tábor alatt több pránajáma gyakorlatot tanítunk, amit otthon is lehet alkalmazni kimerültség vagy épp egészségmegőrzés céljából.
9.00  Reggeli
13.00 Ebéd
17:30-18:00 Fitness óra
Az egész testre kiterjedő alakformáló óra. Az erősítő gyakorlatok erősítik az izmokat, javítják a testtartást. Külön figyelmet fordítunk azokra a testrészekre és izmokra, amelyek formája és alakja az idő folyamán megváltozott, esetleg kritikussá vált.
18:00-19:15 Hatha jógaóra
Harmóniában az előző órával erősítő vagy nyújtó jógaórán vehetsz részt. Ezen az órán a hatha jóga ászaináiból építkezünk. Rövid bemelegítés után az egész testet átmozgató erősítő gyakorlás következik nyújtásokkal vegyítve, majd az órát relaxációval zárjuk. Az órán az összes nagy izomcsoportot megdolgoztatjuk, különös tekintettel a core izmokra (külső és belső ferde hasizmok, haránt hasizom, gerincmerevítő izom, farizmok, az egyenes hasizom és a széles hátizom). Ezeknek az izmoknak a megfelelő edzettsége elengedhetetlen a gerinc stabilizálásához és egészségéhez, a helyes testtartáshoz és járáshoz is.
A kondicionáló, erősítő órát nyújtó jógaóra követi, amelyen csak a gravitációval dolgozunk, a test mélyebb rétegeibe, a kötőszöveteink, az ízületeink (ízületi folyadék termelése), csontjaink (csontritkulás megelőzése) és belső szervek egészségére hatunk.
19.30 Vacsora

Fakultatív programok

Az órákon való részvétel fakultatív. Az órák közötti szabadidőben lehetőség van a strandolás mellett, kerékpárkölcsönzésre (önköltségen), vagy a környező erdőben a futás szerelmesei gyönyörű kis öblökre lelhetnek rá.

Amit mindenképp hozz magaddal:

Jógaórákhoz: jógamatrac (ne polifoam), kényelmes ruházat, törölköző és egy palack víz

Kardió/Erősítő óra: sportcipő, kényelmes rövidnadrág, sport felső, törölköző, víz

A tábor szakmai vezetői

A Tulasi Jógastúdió oktatói:
Csémy Noémi – Hatha jóga, Yin jóga, Kismama jóga, Baba-mama jóga, Gyermek jóga és Pöttöm jóga oktató
Czeglédy Csaba – Hatha jóga, Aerial jóga, Gerinc jóga és Ashtanga jóga oktató

Ár

390 Euro / fő

Amennyiben a táborban a családoddal szeretnél részt venni, az alábbi kedvezményeket tudjuk biztosítani számotokra:
Gyermek részvétele 0-3 éves korig ingyenes, 3-10 éves korig 190 Euro.

Felnőtt családtagok, akik nem igénylik a tábori programokat és 10 éven felüli gyermekek 320 Euro / fő áron csatlakozhatnak! 

Mit tartalmaz az ár?

Az ár tartalmazza a szállás, étkezés költségeit, valamint a jógaórák, edzések díját.
Nem tartalmazza az utazás költségét, a speciális menü felárát, a belépőjegyet a Blaca kolostorba (40 Kuna), valamint az esetleges biciklibérlés költségeit.
A kedvezményes ár tartalmazza a szállás, étkezés költségeit, de nem tartalmazza az egyéb szolgáltatásokat! Természetesen a kiránduláson és az egyéb kötetlen programokon őket is szívesen látjuk!
A faluban parkolásért, strandolásért nem kell jegyet váltani.

Vélemények a tavalyi táborról

"Csodálatos volt a környezet, remek programokkal, jó társasággal. Szinte kicserélődve tértem haza. Bármikor rágondolok, jó érzéssel tölt el. Szívesen megismételném."

"Nagyon tetszettek az egyéni és csoportos foglalkozások is egyaránt. Fantasztikus élményt adott. A hely remek volt, az ételek bőségesek, nagyon finomak, a vezetők felkészültek és segítőkészek. Köszönöm a lehetőséget!"

Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz a Jóga és edzőtáborba:

Számlázási adatok