Táborvezetők bemutatkozása

 
Dharmista (Fábián Dóra)

szakács, diétás szakács, természetgyógyász
A vegatáborok háziasszonya, minden táborunkban találkozhatsz vele: gondoskodik róla, hogy jól érezd magad, vezeti a kirándulásokat, előadásokat tart, stb.

Gyermekkorom óta szeretek emberekkel foglalkozni, szervezni, beszélgetni, és az élet célját kutatni. Szociális munkásnak tanultam, és a hátrányos helyzetű gyerekekkel való foglalkozást tartottam küldetésemnek. A munkám elvégzése közben rendkívül érdekelt, hogy megértsem mi oka annak, hogy embertársaink ennyire különböző szociális helyzetben élnek: valakik szenvednek, és valakinknek mindent tálcán kínál az élet. Az igazság kutatása során kerültem kapcsolatba a keleti filozófiákkal, amit nagy szerencsének tartok. Tanultam reikit, transzcendentális meditációt, de végül a Bhagavat-gíta tudománya ragadott magával, és Krisna-hívő lettem. Önkéntesként, közel 10 évig szerveztem az Ételt az Életért szegényélelmezési programot az ország déli régiójában. Eleinte úgy éreztem, hogy maga a főzés folymata távol áll tőlem, sőt titkon időpocséklásnak tartottam, hiszen alig van kész a munka, pár perc alatt eltűnik az eredmény, és marad a mosogatás. Időközben azonban egyre jobban megtanultam főzni, és élvezni azt, amikor a főztöm elégedettséget okoz a vendégeknek.

Állatvédelmi, és erkölcsi okokból 13 éves koromtól vegetáriánusként táplálkozom. A húszas éveim elején egy komoly betegség ráébresztett, hogy bár a hús elhagyása is hatalmas tehertől szabadítja meg a szerveztet, amellett is fontos a változatos étrend, saját testünk, alkatunk megismerése, és az alapanyagok minőségére való odafigyelés.
A különböző ételkészítési eljárások, gyógyító filozófiák, ősi táplálkozási rendszerek tanulmányozásának, és gyakorlásának segítségével megszabadultam az orvosilag gyógyíthatatlannak titulált bélgyulladásomtól, és teljesen egészséges életet élhetek. Eleinte hobbiból törekedtem tudásom tökéletesítésére, de úgy éreztem, hogy ez kevés, és részt kell vállalnom az egészséges életmód népszerűsítésében. A fő célom, hogy bebizonyítsam, hogy az egészséges étel, lehet finom, gyönyörű, és elérhető mindenki számára. Szeretem tanulmányozni a régi idők ételeit, amit olykor az alig becsült útszéli gyomokból is el tudunk készíteni. A dekoratív tálalás érdekében tanulni kezdtem a zöldségfaragás művészetét is. Kiváló mesterem mellett azt is megértettem, hogy a zöldségek nemcsak élettanilag, hanem művészetileg is tökéletesek, minden forma elővarázsolható belőlük.

Az én hitvallásom, hogy a tiszta és friss alapanyagokból, szeretettel elkészített ételek fogyasztása az első lépés az egészség és a kiegyensúlyozottság, azaz az önmegvalósítás útján!
 

Otyehel Krisztina

Tiffany lámpakészítő, üvegfestő, pszichológus asszisztens, svédmasszőr, Lomi Lomi masszőr. A Szintézis Szabadegyetem alfa modul, Integrált spirituális pszichológiai és önismereti egyéves akkreditált képzésének végzett hallgatója

Pályám választásakor a nővéri hivatást választottam, mindig közel állt hozzám a másokon való segítés szándéka. Később a gyerekek felé orientálódtam, ez a legszebb és legproduktívabb területe az életemnek. A gyerekekkel való foglalkozás, nevelés megtanított arra, hogy a legtöbb lelki sebet a gyermekkor területén szerzi az ember.
Számomra a test betegsége, a lélek sérülésének megnyilvánulása, ezért minden lehetőséget megragadtam a lélek gyógyíthatóságának megismerésére.
Alkotó emberként tudom, hogy az alkotás pihentető, örömszerző. Ezért szakkörökön, foglalkozásokon adom át a tudásom azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ne csak egy technikát, hanem a pihentető, megnyugtató lelki állapotot is átadjam a tőlem tanulóknak.Jelmondatom:
"Aki hozzád fordul, mind jobb és boldogabb emberként távozzék tőled." Teréz anya

Csémy Noémi

hatha jóga oktató, yin jóga oktató, gyermek jóga oktató, pöttöm jóga oktató
Tulasi Jógastúdió és Mozgásközpont tulajdonos

Hiszek abban, hogy a jógán keresztül bárki rátalálhat az egészséges élethez vezető útra. Az ászanákból álló mozgás mellett különösen fontosak a légzőgyakorlatok és a meditáció, amik segítenek lecsendesíteni az elmét a mindennapi rohanás után. Életemben a jóga lelki oldala ugyanolyan fontos szerepet tölt be, mint a testgyakorlás.

A jóga megmutatja az utat az emberek, a világ és önmagam felé. Segítséget nyújt, amin keresztül én is képes vagyok segíteni.

Kovács Andrea

JOMBA, Zumba, Aerobik edző, Úszás edző, a 2000-es Sidney Magyar Olimpiai reménységek úszoválogatott tagja, Vasember 2015-ös csapatbajnok

A Semmelweis Egészségtudományi Egyetem Testnevelési tanári és edzőképző szakon végzett tanár, edző, oktató minden korosztályban. Egyetem mellett Magyarországon női fittnessben dolgozott személyi edzőként és óraadóként, úszás edzéseket tartott a Darnyi iskolában, tovabbá a Rendőrtiszti Főiskolán tartott úszas és fittness edzéseket, nyári főszezoban pedig a Tv2 reggeli aerobik óráját vezette.

Több mint egy évtizede Londonban dolgozik sportmenedzseri területen, évek óta vállalkozóként saját fittness márkáját építi, fesztiválokon lépnek fel, London valamennyi korzeteben adnak oktatoi rendszeresen JOMBA órakat. 2015-ben nemzetkozi csapattal részt vettek es megnyerték az IRON MAN /Vasember versenyet Franciaorszagban. Nyaranta szervez táborokat, Magyar-, Spanyol- és Horvátországban.

Elhivatásom, hogy az embereket motiváljam arra, hogy legtobbet hozzak ki magukból mind szellemi es fizikalis uton. A munkam a szenvedelyem egyben ahol arra serkentek mindenkit hogy az eletet a leheto legnagyobb teljességgel éljek, ahol sohasem lehet kifogás a jókedvre.

Fodor Kata

Vaisnava teológus, a nyugati és a védikus asztrológia igazi szerelmese.

18 éve foglalkozom asztrológiával, önismereti és sorselemző módszerekkel. Szívügyem, hogy az asztrológia tudást újra hétköznapi, közismert tudáskinccsé tegyem, ami bárki számára elérhető az élet nagy pillanataiban és döntéshelyzeteiben. Ezért tanfolyamokat, táborokat szervezek, publikálok és előadásokat tartok a témában. Két hetente elérhető előrejelzéseim az Égbolt Caféban: facebook.com/onlinehoroszkop. Más fontos területeim: pszichológia és mentálhigiéné, spirituális gyermeknevelés, ayurveda és természetgyógyászat.
 

Polyák Georgina

gerincjóga oktató, sporttréner oktató, vinyasa flow jóga oktató, hatha flow jóga oktató, kismama flow jóga oktató, baba-mama jóga oktató
A Repülő jógaszőnyeg, tábor kezdő és haladó jógásoknak és a MindEGY JÓGA táborunk szakmai vezetője

Több, mint 10 éve ismerkedtem meg a jógával, de 2013-ban egy horvátországi jógatáborban igazán megéreztem a varázsát. Addig csak „gyakorlatokat végeztem”, de ott valami megváltozott bennem. A jóga maradt ugyanaz, JÓGA, csak én kerültem közelebb. Tudtam, hogy ez az utam. Azóta napi szinten foglalkozom a jógával.
A jóga számomra egy kimeríthetetlen eszköztár saját magam megismeréséhez. Egy világnézet, egy filozófia, egy gondolkodásmód, segítség, kapaszkodó a mai rohanó életmódunkban.
Én a napüdvözleteken keresztül éreztem meg igazán a jógát. Számomra olyan ez, mint egy imádság, egy út önmagamhoz és a világhoz. Személyes tapasztalatom, hogy a jóga gyakorlásával könnyebben tudom kezelni a napi feszültségeket, stresszes helyzeteket, fizikailag erősebb, lazább és egészségesebb lettem. Folyamatos fejlődést biztosít, kihívást ad, ezzel együtt elfogadásra és önismeretre tanít. Szerintem a jóga egy csodálatos eszköz, ami segít megtalálni a harmóniát saját magamban és az életben. Szeretném, ha minél több ember megérezné azt, amit a jóga adhat. Szeretném, ha békésebbek, boldogabbak és egészségesebbek lehetnénk, szeretetben léteznénk a világban. Hiszem, hogy ez egy választás. Hálás vagyok eddigi tanáraimnak és minden embernek, akikkel együtt jógázhattam. Mindenkitől tanultam és tanulok!
Balatonfüreden vannak állandó óráim főleg vinyasa flow stílusban. Lakóhelyemen több rendezvényt is szerveztem barátaimmal, tartottam előadást jóga és ehhez kapcsolódó témákban. Tagja vagyok a Vinyasa Flow Jógaegyesületnek. 

Pusztai Mónika

személyi edző, G-Flex tréning instruktor, Trigger Point Performance SMRT-Core, Foam Rolling masszázs oktató, streching- és életmód tanácsadó wellnes trainer, funkcionális trainer
A jóga és edzőtábor szakmai vezetője

Gyermekkorom óta sportolok. Az általános iskolás óta egészen az érettségiig versenyszerűen atletizáltam és kézilabdáztam.
Miután leérettségiztem felhagytam 2 évre az aktív sportolással és sajnos előjöttek a kézilabda okozta térdfájdalmak.
Elhatároztam, hogy nem csak az orvostudományra fogom bízni a gyógyulásomat, hanem szeretnék én is önerőből tenni érte.

21 évesen döntöttem el, hogy elkezdem a konditermi erősítő edzéseket. Örömmel tapasztaltam, hogy elkezdett enyhülni az edzések hatására lassan térdfájásom, majd teljesen el is múlt. Pár év önálló edzéssel és nagyon sok pozitív tapasztalattal a hátam mögött elhatároztam, hogy Én ezzel szeretnék foglalkozni, szeretném az embereknek is megtanítani az egészséges életmódot, a preventív mozgást – mellyel megelőzhető és enyhíthetőek az ízületi fájdalmak, a túlsúly okozta problémák és egyéb betegségek (cukorbetegség, magas vérnyomás). Szeretem az inspiráló, pörgős zenéket, ezért alapképzésnek az aerobic-ot választottam. A képzés során gyakorlati órákon is részt kellett venni, ekkor lettem a funkcionális edzések elkötelezett rajongója. Az órák során használtunk a teljesség igénye nélkül G-Flex-et, TRX-et, fitt labdát, rope kötelet. Elhatároztam, hogy egyszer én is ilyen órákat szeretnék tartani. Az alapképzés után részt vettem egy életmód-tanácsadóképzésen is, ahol megtanultam a helyes, egészséges táplálkozás alapelveit, amit az óta is követek és adom át a vendégeimnek.

Annyira elragadott ez az életforma, hogy szerettem volna még bővíteni és szélesíteni a tudásomat, így elhatároztam, hogy elvégzem a személyi edző tanfolyamot is, ahol jóval komplexebb és mélyrehatóbb tudást szereztem.

Az újdonságokra is mindig nyitott voltam a teljes körű, egész testet megmozgató edzések terén, ezért elvégeztem a G-Flex tanfolyamot is. Ezeket a csoportos G-Flex órákat azóta is heti nyolcszor van szerencsém vezetni itt a Team Fitness-ben. A legnagyobb elismerés a munkámat illetően az az, hogy folyamatosan új tagokkal bővül a csapat és egyre többen csatlakoznak.
Tapasztalataim szerint minden ember fizikai állapota és terhelhetősége különbözik egymástól, ezért minden új vendégemmel az első lépés az, hogy készítek egy ingyenes állapotfelmérést, melynek segítségével személyre szabhatjuk az edzéstervet. Igény szerint táplálkozási tanácsokkal is tudom segíteni a közös munka hatékonyságát.
 

Kertész-Kiss Tamás, a Zöldség Mágnás

élelmiszer-marketing mérnök, M.Sc., táplálkozástudományi szakértő
Egészség - személyes coach, mediátor és tréner
képzett Etka-jóga oktató

Hazai és külföldi szakmai munkáinkban elsősorban a táplálkozástudományi, élelmiszer fogyasztói magatartás kutatása áll. Az emberi táplálkozás, a mozgás, a rekreációs tevékenységek, és a relaxációs technikák integrálásával foglalkozom immár 15 éve. Saját módszert fejlesztve ki oktatom és tanítom az érdeklődőket.

Munkatársaimmal számos sikert érünk el az ember veleszületett regenerációs képességének újra megtanításával, visszaállításával az egészség visszaszerzésének érdekében.

Célom az, hogy Magyarországon egyre többek legyenek képesek tartósan egészségesek maradni és ismét azzá válni.

Tartson velem az egészség útján!