Táborvezetők bemutatkozása

 
Dharmista (Fábián Dóra)

szakács, diétás szakács, természetgyógyász
A vegatáborok háziasszonya, minden táborunkban találkozhatsz vele: gondoskodik róla, hogy jól érezd magad, vezeti a kirándulásokat, előadásokat tart, stb.

Gyermekkorom óta szeretek emberekkel foglalkozni, szervezni, beszélgetni, és az élet célját kutatni. Szociális munkásnak tanultam, és a hátrányos helyzetű gyerekekkel való foglalkozást tartottam küldetésemnek. A munkám elvégzése közben rendkívül érdekelt, hogy megértsem mi oka annak, hogy embertársaink ennyire különböző szociális helyzetben élnek: valakik szenvednek, és valakinknek mindent tálcán kínál az élet. Az igazság kutatása során kerültem kapcsolatba a keleti filozófiákkal, amit nagy szerencsének tartok. Tanultam reikit, transzcendentális meditációt, de végül a Bhagavat-gíta tudománya ragadott magával, és Krisna-hívő lettem. Önkéntesként, közel 10 évig szerveztem az Ételt az Életért szegényélelmezési programot az ország déli régiójában. Eleinte úgy éreztem, hogy maga a főzés folymata távol áll tőlem, sőt titkon időpocséklásnak tartottam, hiszen alig van kész a munka, pár perc alatt eltűnik az eredmény, és marad a mosogatás. Időközben azonban egyre jobban megtanultam főzni, és élvezni azt, amikor a főztöm elégedettséget okoz a vendégeknek.

Állatvédelmi, és erkölcsi okokból 13 éves koromtól vegetáriánusként táplálkozom. A húszas éveim elején egy komoly betegség ráébresztett, hogy bár a hús elhagyása is hatalmas tehertől szabadítja meg a szerveztet, amellett is fontos a változatos étrend, saját testünk, alkatunk megismerése, és az alapanyagok minőségére való odafigyelés.
A különböző ételkészítési eljárások, gyógyító filozófiák, ősi táplálkozási rendszerek tanulmányozásának, és gyakorlásának segítségével megszabadultam az orvosilag gyógyíthatatlannak titulált bélgyulladásomtól, és teljesen egészséges életet élhetek. Eleinte hobbiból törekedtem tudásom tökéletesítésére, de úgy éreztem, hogy ez kevés, és részt kell vállalnom az egészséges életmód népszerűsítésében. A fő célom, hogy bebizonyítsam, hogy az egészséges étel, lehet finom, gyönyörű, és elérhető mindenki számára. Szeretem tanulmányozni a régi idők ételeit, amit olykor az alig becsült útszéli gyomokból is el tudunk készíteni. A dekoratív tálalás érdekében tanulni kezdtem a zöldségfaragás művészetét is. Kiváló mesterem mellett azt is megértettem, hogy a zöldségek nemcsak élettanilag, hanem művészetileg is tökéletesek, minden forma elővarázsolható belőlük.

Az én hitvallásom, hogy a tiszta és friss alapanyagokból, szeretettel elkészített ételek fogyasztása az első lépés az egészség és a kiegyensúlyozottság, azaz az önmegvalósítás útján!
 

Otyehel Krisztina

Tiffany lámpakészítő, üvegfestő, pszichológus asszisztens, svédmasszőr, Lomi Lomi masszőr. A Szintézis Szabadegyetem alfa modul, Integrált spirituális pszichológiai és önismereti egyéves akkreditált képzésének végzett hallgatója

Pályám választásakor a nővéri hivatást választottam, mindig közel állt hozzám a másokon való segítés szándéka. Később a gyerekek felé orientálódtam, ez a legszebb és legproduktívabb területe az életemnek. A gyerekekkel való foglalkozás, nevelés megtanított arra, hogy a legtöbb lelki sebet a gyermekkor területén szerzi az ember.
Számomra a test betegsége, a lélek sérülésének megnyilvánulása, ezért minden lehetőséget megragadtam a lélek gyógyíthatóságának megismerésére.
Alkotó emberként tudom, hogy az alkotás pihentető, örömszerző. Ezért szakkörökön, foglalkozásokon adom át a tudásom azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ne csak egy technikát, hanem a pihentető, megnyugtató lelki állapotot is átadjam a tőlem tanulóknak.

Jelmondatom:
"Aki hozzád fordul, mind jobb és boldogabb emberként távozzék tőled." Teréz anya
 

Polyák Georgina

gerincjóga oktató, sporttréner oktató, vinyasa flow jóga oktató, hatha flow jóga oktató, kismama flow jóga oktató, baba-mama jóga oktató
A Repülő jógaszőnyeg, tábor kezdő és haladó jógásoknak és a MindEGY JÓGA táborunk szakmai vezetője

Több, mint 10 éve ismerkedtem meg a jógával, de 2013-ban egy horvátországi jógatáborban igazán megéreztem a varázsát. Addig csak „gyakorlatokat végeztem”, de ott valami megváltozott bennem. A jóga maradt ugyanaz, JÓGA, csak én kerültem közelebb. Tudtam, hogy ez az utam. Azóta napi szinten foglalkozom a jógával.
A jóga számomra egy kimeríthetetlen eszköztár saját magam megismeréséhez. Egy világnézet, egy filozófia, egy gondolkodásmód, segítség, kapaszkodó a mai rohanó életmódunkban.
Én a napüdvözleteken keresztül éreztem meg igazán a jógát. Számomra olyan ez, mint egy imádság, egy út önmagamhoz és a világhoz. Személyes tapasztalatom, hogy a jóga gyakorlásával könnyebben tudom kezelni a napi feszültségeket, stresszes helyzeteket, fizikailag erősebb, lazább és egészségesebb lettem. Folyamatos fejlődést biztosít, kihívást ad, ezzel együtt elfogadásra és önismeretre tanít. Szerintem a jóga egy csodálatos eszköz, ami segít megtalálni a harmóniát saját magamban és az életben. Szeretném, ha minél több ember megérezné azt, amit a jóga adhat. Szeretném, ha békésebbek, boldogabbak és egészségesebbek lehetnénk, szeretetben léteznénk a világban. Hiszem, hogy ez egy választás. Hálás vagyok eddigi tanáraimnak és minden embernek, akikkel együtt jógázhattam. Mindenkitől tanultam és tanulok!
Balatonfüreden vannak állandó óráim főleg vinyasa flow stílusban. Lakóhelyemen több rendezvényt is szerveztem barátaimmal, tartottam előadást jóga és ehhez kapcsolódó témákban. Tagja vagyok a Vinyasa Flow Jógaegyesületnek. 

Nagy Adrienn

kozmetikus, masszőr, női jóga oktató
Az áramlás női jóga- és szépségtábor szakmai vezetője

Gyermekkoromban egyetlen egy érzés motivált igazán - világot látni, tapasztalni. Sok helyen jártam és éltem, az európai országokon túl főleg Ázsiában, ahol egy, az itteni élettől illetve létformától teljesen különböző világra leltem. Akkoriban még nem foglalkoztattak a keleti filozófiák csupán a különböző kultúrák sokszínűsége vonzott. Végül egy szerelem, a kislányom  - Lea - Édesapjával való összetalálkozásom, ismét Kelet felé irányította a figyelmemet, általa kerültem a Tan kapuja Buddhista Főiskola befogadó családias közegébe és kezdtem el megismerkedni a buddhista szemléletmóddal, a jógával és számos keleti tanítással, amelyek egytől egyig az emberi lét jobbátételének módszerét adják kezünkbe.

A sok lehetséges ösvény közül a jóga gyakorlása az egyik, amelyre lehetőségem adódott tiszteletre méltó útmutatóim vezetésével. Elsősorban a Hatha jóga rendszerébe kaptam bevezetést. A Női jóga alapgyakorlatai szintén a Hatha jóga elemeire épülnek, azonban a gyakorlás során a figyelem sokkal inkább a Női minőség esszenciájának megérzésére, megtapasztalására irányul.
A jóga mellett fontos és hosszan tartó kapcsolódásom az érintéssel alakult ki. Számomra a masszázs egy rituálé, amely során a test és a lélek megtisztul, megkönnyebbül. Módszer szempontjából a hawaii Lomi - Lomi hagyomány áll hozzám legközelebb, hosszú, lágy, simító mozdulataival, hullámzó táncával. A rituálék során elengedhetetlen kísérők a csodálatos olajok, aromák, amelyek finoman táplálják a női testet és lelket egyaránt.

Azt szeretném, ha minden érző lény megtalálná a számára legmegfelelőbb utat. Habár mindannyian ugyanonnan jövünk és ugyanoda tartunk, más és más a tapasztalásunk, az utazásunk. Kívánom, hogy a saját belső hangodat felismerve Te is rátalálj a saját irányodra.
 

Ara Rauch

író,  a théta-elfogadás-egyensúly rendszer megalkotója
A Théta-elfogadás-egyensúly tábor szakmai vezetője

2005-ben kezdtem írni, magam és családom legnagyobb meglepetésére, szinte minden előzmény nélkül, egy belső késztetés hatására, amikor a magammal hozott szunnyadó képesség ellenállhatatlan erővel kezdett a felszínre kívánkozni. Négy könyvem jelent meg eddig, ezen kívül négy antológiában jelentek meg novelláim és verseim.
Mindig is vonzottak a spirituális témák, és 2008-tól kezdve mélyen és intenzíven kezdtem foglalkozni egyes ágazatokkal. Különösen a tudatos érzékelés, az intuíció fejlesztése, valamint a tudatossá válás, a szellemi tudás fizikai formában való gyakorlati megnyilvánítása érdekel. Néhány évig szimbólumfejtéssel, álomfejtéssel is foglalkoztam. Nem a tanfolyamokat és iskolákat, hanem a belső tudásom előhívását helyeztem előtérbe. Kevésszámú oklevelem, tanúsítványom (agykontroll, kineziológia, thetahealing) megszerzése arra volt jó, hogy megállapítsam: nem ezeken a mások által kitaposott utakon kell haladnom, hanem magamnak kell utat törnöm a járatlan rengetegben. Kidolgoztam tehát egy saját módszert, aminek segítségével én a magam életében igen hatékonyan tudok teremteni, gyógyítani, és már mások is ugyanerről számolnak be.

A théta-elfogadás-egyensúly egy tapasztalati önismereti, gyógyító és teremtő módszer. Amit ebből a tanfolyamokon átadok, megtanítok, a saját tapasztalataimon alapszik, és aki megtanulja, annak is saját tapasztalatává válhat a mélyebb önismeret, a betegségek gyógyulása és gyógyítása, és egy olyan világ megteremtése, amelyben szívesen és örömmel élünk. A módszer lényege, hogy mindazt, ami negatívumként jelentkezik az életünkben, nem szőnyeg alá söpörjük, nem elengedjük, nem kitöröljük, hanem elfogadjuk. Miután elfogadtuk, egyensúlyba hozzuk a pozitív párjával, és így egységben, egyetlen minőségként élhetjük meg, előbb belső energetikai egyensúlyként is érzékelve, majd ez a belső biztonság megteremti a külvilágunkban is a harmóniát, és mindazt, amit önmagunknak választunk.
 

Pusztai Mónika

személyi edző, G-Flex tréning instruktor, Trigger Point Performance SMRT-Core, Foam Rolling masszázs oktató, streching- és életmód tanácsadó wellnes trainer, funkcionális trainer
A jóga és edzőtábor szakmai vezetője

Gyermekkorom óta sportolok. Az általános iskolás óta egészen az érettségiig versenyszerűen atletizáltam és kézilabdáztam.
Miután leérettségiztem felhagytam 2 évre az aktív sportolással és sajnos előjöttek a kézilabda okozta térdfájdalmak.
Elhatároztam, hogy nem csak az orvostudományra fogom bízni a gyógyulásomat, hanem szeretnék én is önerőből tenni érte.

21 évesen döntöttem el, hogy elkezdem a konditermi erősítő edzéseket. Örömmel tapasztaltam, hogy elkezdett enyhülni az edzések hatására lassan térdfájásom, majd teljesen el is múlt. Pár év önálló edzéssel és nagyon sok pozitív tapasztalattal a hátam mögött elhatároztam, hogy Én ezzel szeretnék foglalkozni, szeretném az embereknek is megtanítani az egészséges életmódot, a preventív mozgást – mellyel megelőzhető és enyhíthetőek az ízületi fájdalmak, a túlsúly okozta problémák és egyéb betegségek (cukorbetegség, magas vérnyomás). Szeretem az inspiráló, pörgős zenéket, ezért alapképzésnek az aerobic-ot választottam. A képzés során gyakorlati órákon is részt kellett venni, ekkor lettem a funkcionális edzések elkötelezett rajongója. Az órák során használtunk a teljesség igénye nélkül G-Flex-et, TRX-et, fitt labdát, rope kötelet. Elhatároztam, hogy egyszer én is ilyen órákat szeretnék tartani. Az alapképzés után részt vettem egy életmód-tanácsadóképzésen is, ahol megtanultam a helyes, egészséges táplálkozás alapelveit, amit az óta is követek és adom át a vendégeimnek.

Annyira elragadott ez az életforma, hogy szerettem volna még bővíteni és szélesíteni a tudásomat, így elhatároztam, hogy elvégzem a személyi edző tanfolyamot is, ahol jóval komplexebb és mélyrehatóbb tudást szereztem.

Az újdonságokra is mindig nyitott voltam a teljes körű, egész testet megmozgató edzések terén, ezért elvégeztem a G-Flex tanfolyamot is. Ezeket a csoportos G-Flex órákat azóta is heti nyolcszor van szerencsém vezetni itt a Team Fitness-ben. A legnagyobb elismerés a munkámat illetően az az, hogy folyamatosan új tagokkal bővül a csapat és egyre többen csatlakoznak.
Tapasztalataim szerint minden ember fizikai állapota és terhelhetősége különbözik egymástól, ezért minden új vendégemmel az első lépés az, hogy készítek egy ingyenes állapotfelmérést, melynek segítségével személyre szabhatjuk az edzéstervet. Igény szerint táplálkozási tanácsokkal is tudom segíteni a közös munka hatékonyságát.
 

Fodor Gabriella

reiki mester, hangtál és dob rezgésével energetizáló

Évtizedekig a transzcendentális meditációt gyakoroltam, amíg a reiki avatásommal egy új világ meg nem nyílt előttem, ahol már nem csak magamon tudok segíteni, hanem energia áramoltatással minden hozzám fordulón is. Óriási szeretettel és alázattal igyekszem az utamba került embereken segíteni, ami sokszor sikeres már attól is, hogy türelmesen meghallgatom, kedves szavakkal megnyugtatom őket, ebben a felgyorsult tempójú világban. Tapasztalataink alapján a dob, a hangtál és az energiaáramoltatás együttes hatása elképesztően erős testi, lelki, szellemi tisztulást hoz, mély megnyugvást és könnyebbséget teremt, nem csak a páciensben, hanem bennem is. Mérhetetlenül hálás vagyok a sorsnak páromért, hogy általa megismerkedhettem a rezgések, a hangok csodás világával és, hogy segíthetek mindenkinek akinek csak tehetem. Életcélom már hosszú évek óta, a Teremtő áldásával, a szeretetenergia áramoltatása szűkebb és szélesebb körökben.
 

Domonkos Attila

tibeti hangtállal gyógyító, reiki mester, a Hárommedve Dobkör vezetője

Küzdősportot űztem hosszú évekig ahol egy sérülésem alkalmával találkoztam a reikivel, mint gyógymóddal egy barátom által. Ekkor éreztem a hívást, és hamarosan kértem egy reiki avatást, amit gyorsan követtek a további fokozatok is. Előbb csak a családtagjaimat kezeltem, tapasztalás céljából, utána már nem csak emberekre, hanem más élőlényekre is árasztottam az energiát. Ahogy láttam a változást pozitív irányban és az emberek reakcióját, hogy mennyire hálásak azért, amiben részesültek, még többet szerettem volna adni. Így jutottam el a tibeti hangtál tanfolyamra Bergerné Wilk Halinához. Nagyon nagy hatással voltak rám a hangtálak, illetve az összes rezgésterápiás hangszer. Ettől kezdve elhivatott rezgésterápiás segítő lettem. További utam során a táltos dobbal is megismerkedtem, így megtapasztalhattam egy újabb rezgésszintet, ami a táltosdob rezgése és az ének által történt egy dobkörön, amit Sütő Annamária Babi vezetett. Akkora volt a hívás, hogy hamarosan Fehérholló Öskű elkészítette a dobomat. Azóta az éneklés-dobolás a mindennapi éltem része. Lelki tanítómesterem, Somogyi István által csodás energia áramoltató módszereket sajátítottam el, amit beépítettem a hozzám forduló segítségre szorulók kezelésébe. Lelkes kis csapatunk a Hárommedve Dobkör, amit szerelmetes párommal és kedves barátainkkal alapítottunk meg. Székhelyünkön, a Málnásban heti rendszerességgel, különböző módszerekkel, mint a vezetett meditáció, hangfürdő, éneklés-dobolás, várjuk nagy szeretettel a töltődni, tisztulni vágyókat. Célom, hogy minél szélesebb körben megismertessem a rezgések erőteljes hatását.
 

Kertész-Kiss Tamás, a Zöldség Mágnás

élelmiszer-marketing mérnök, M.Sc., táplálkozástudományi szakértő
Egészség - személyes coach, mediátor és tréner
képzett Etka-jóga oktató

Hazai és külföldi szakmai munkáinkban elsősorban a táplálkozástudományi, élelmiszer fogyasztói magatartás kutatása áll. Az emberi táplálkozás, a mozgás, a rekreációs tevékenységek, és a relaxációs technikák integrálásával foglalkozom immár 15 éve. Saját módszert fejlesztve ki oktatom és tanítom az érdeklődőket.

Munkatársaimmal számos sikert érünk el az ember veleszületett regenerációs képességének újra megtanításával, visszaállításával az egészség visszaszerzésének érdekében.

Célom az, hogy Magyarországon egyre többek legyenek képesek tartósan egészségesek maradni és ismét azzá válni.

Tartson velem az egészség útján!

 

e-mail icon Facebook icon